Bild och recept @bellalagarmat

Ingredienser

(4 portioner)
2 färdiga pizzadegar, gärna surdeg
180 g getost
150 g riven lagrad cheddarost
3 msk granatäppelkärnor
75 g ruccola

Honungsrostade valnötter:
1 dl valnötter
25 g smör
2 msk honung
1 krm salt

Friterad scharlottenlök:
2 scharlottenlökar
Raps- eller frityrolja
1 krm salt

Yoghurtsås till botten:
2 dl crème fraîche
2 vitlöksklyftor
⅓ kruka färsk timjan
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Honungsrostade valnötter:
Hacka valnötter grovt. Rosta på medelhög värme i en torr stekpanna tills de fått lätt gyllenbrun färg. Lägg i smör, honung och salt. Låt reducera tillsammans med valnötterna. Lägg nätterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.

Friterad scharlottenlök:
Värm raps- eller frityrolja till 180 grader i en kastrull eller använd en fritös. Finhacka scharlottenlök. Krama ur överflödig vätska ur löken och fritera tills den blivit gyllenbrun. Var varsam och ta upp den ur oljan när den börjat få bra färg så att den inte bränns. Salta löken och låt svalna på ett bakplåtspapper.

Créme fraîche-sås:
Blanda crème fraîche med pressad/riven vitlök, hackad timjan, salt och peppar.

Pizza:
Värm ugnen till 250 grader. Dra ut pizzorna med händerna så att du får en tunn och fin botten. Bre över crème fraîche-såsen, strö över riven cheddar och fördela getosten jämnt över pizzan. Grädda i ugnen (gärna på pizzasten om du äger en sådan) i ca 10 minuter eller tills den fått bra färg. Toppa med nötterna, löken, granatäppelkärnor och ruccola.