Ingredienser

4 portioner

    • 500 gram kycklinglår
    • 4 tsk Honung
    • 4 msk soja
    • 1 tsk koriander malen
    • 1 tsk gurkmeja
    • 2 tsk sesamolja
    • 0,5 tsk chilipulver
    • 8 st engångsgrillspett

    Sataysås

    • 1 st gul lök liten finhackad
    • 4 tsk olja
    • 1,5 dl jordnötter finhackade/krossade
    • 40 ml soja
    • 1,25 dl kokosmjölk
    • 3 msk sweet chilisås
    • 3 msk sweet chilisås

Instruktioner

Kycklingen

1.Skär kycklinglåren i delar på längden.

2.Blanda marinad: använd en grund skål, (helst inte av metall), och blanda ned honung, soja, sesamolja, koriander, gurkmeja och chilipulver.

3.Trä kycklingbitarna på blötlagda grillspett på längden och lägg kycklingspetten i marinaden.

4.Täck över formen och ställ i kylskåp (helst i minst två timmar).

Gör snabb Sataysås (jordnötssås) så här:

1.Koka den finhackade löken i oljan tills löken är mjuk. Rör därefter ner hackade jordnötter, sojan, tjock kokosmjölk, och sweet chili.

2.Koka såsen sakta tills den är slät och genomvarm.¨

3.Lägg de marinerade spetten på en uppvärmd grill eller stekpanna och stek i 5-7 minuter. Vänd spetten då och då och ös flitigt med marinaden.

Serveras med sataysåsen och nykokt ris. AROY MA!