Historia

 

Vår vision & historia

Vi är stolta över våra rötter och de produkter vi kunnat erbjuda våra kunder under många år.

Vår vision är att skapa en upplevelse av hälsa och välbefinnande och verka för att våra produkter är attraktiva för den som vill njuta och unna sig något gott men också för den som bejakar en sund och aktiv livsstil och vill kunna njuta länge. Vi vill att vår passion för produkter från världens alla hörn ska delas, upplevas och kännas. Vi vill alltid vara det bättre valet. Läs nedan mer om vår historiska resa.

Exotic Snacks ingår sedan januari 2019 i Premium Snacks Nordic-koncernen.

I begynnelsen
– frukt och konfektyr på 1950-talet

Företagets historia går tillbaka över 60 år i tiden, närmare bestämt 1949 då Erik Nilsson övertog en frukt- och konfektyrbutik på Kungsholmen.

Denna butik kom senare att utökas med ytterligare butiker i centrala Stockholm, situerade på Odengatan, Drottninggatan, Sveavägen, Mäster Samuelsgatan, Norrmalmstorg och flaggskeppsbutiken på Klarabergsgatan vid Apoteket Scheele, på sin tid landets mest omtyckta.

Inriktningen var att erbjuda endast de bästa frukt-, choklad- och konfektyrprodukter som marknaden kunde erbjuda. När Eriks son Rolf E Nilsson tog över ledningen 1981 utökades sortimentet med direktimporterad utländsk choklad och konfektyr. På hösten 1984 grundade Rolf E import- och grossistverksamheten med fruktkola från Milano och kvalitetschoklad och konfektyr från Frankrike, Tyskland och Belgien för specialhandel förutom svenska specialiteter.

Först med det senaste
– Nyfikna på världen

Under utlandsresor sökte Rolf E. njutningsprodukter som var innovativa för den svenska marknaden och upptäckte en ny typ av exotiska läckerheter, ytterst sällsynta i Sverige.

1985 skapades det egna varumärket Exotic Snacks, resultatet av en unik idé att erbjuda konsumenter en attraktiv mix av japanska rissnacks, exotiska torkade frukter, nötter, yoghurt- och chokladdragéer i ett och samma koncept.

I takt med att försäljningen av Exotic Snacks och övriga agenturer inom choklad och konfektyr ökade, avvecklades butikerna successivt och större mer ändamålsenliga lokaler behövdes och sortimentet koncentrerades till endast egenimporterade godsaker. Mellan 1989-1996 hyrde Nilssons Gottspecialisten lager med kringliggande kontor i Solna och antal anställda uppgick till 10 st. fördelat på kontor, lager och sälj. 1996 togs beslutet att outsourca både logistik och lagerverksamheten för att öka koncentrationen på kärnverksamheten, dvs. att erbjuda kunderna en säljande produktmix av gott från hela världen med bästa service.

Mot nya mål

Vi på Exotic är än idag passionerade i att utveckla och driva kategorin natursnacks och ta hem det bästa från naturen från världens alla hörn.

Vårt engagemang och passion för produkterna genomsyrar allt vi gör. Vi ställer höga krav på våra produkter. De ska alltid vara synonyma med bra kvalité och en fantastisk smakupplevelse. Vi undviker onödiga tillsatser. Vi arbetar bara med väl utvalda leverantörer och partners. Vi arbetar alltid för att säkerställa att konsument har tillgång till färska och fräscha produkter när och där behovet finns.

Vår vision är att skapa en upplevelse av hälsa och välbefinnande och verka för att våra produkter är attraktiva för den som vill njuta och unna sig något gott men också för den som bejakar en sund och aktiv livsstil och vill kunna njuta länge. Vi vill att vår passion för produkterna ska delas, upplevas och kännas. Vi vill alltid vara det bättre valet.

Exotic Snacks ingår sedan januari 2019 i Premium Snacks Nordic-koncernen.

Vi finns idag inte bara i Sverige utan även i Finland och Norge.