Ingredienser

4 portioner

  • 500 gram kycklinglår
  • 4 tsk Honung
  • 4 msk soja
  • 1 tsk koriander malen
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 8 st engångsgrillspett

Sataysås

  • 1 st gul lök liten finhackad
  • 4 tsk olja
  • 1,5 dl jordnötter finhackade/krossade
  • 40 ml soja
  • 1,25 dl kokosmjölk
  • 3 msk sweet chilisås
  • 3 msk sweet chilisås

Instruktioner

Kycklingen

  1. Skär kycklinglåren i delar på längden.
  2. Blanda marinad: använd en grund skål, (helst inte av metall), och blanda ned honung, soja, sesamolja, koriander, gurkmeja och chilipulver.
  3. Trä kycklingbitarna på blötlagda grillspett på längden och lägg kycklingspetten i marinaden.
  4. Täck över formen och ställ i kylskåp (helst i minst två timmar).

Gör snabb Sataysås (jordnötsås) så här:

  1. Koka den finhackade löken i oljan tills löken är mjuk. Rör därefter ner hackade jordnötter, sojan, tjock kokosmjölk, och sweet chili.
  2. Koka såsen sakta tills den är slät och genomvarm.¨
  3. Lägg de marinerade spetten på en uppvärmd grill eller stekpanna och stek i 5-7 minuter. Vänd spetten då och då och ös flitigt med marinaden.
  4. Serveras med sataysåsen och nykokt ris. AROY MA!