Ingredienser

4 portioner

  • Japansk soja
  • 500 gram kycklingfiléer i tärningar
  • 100 gram osaltade cashewnötter
  • 7 msk olja
  • 3 knipp lökar vårlök
  • 2 tomater
  • 2 hg färska champinjoner
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk ostronsås
  • 1 msk socker

Instruktioner

  1. Marinera kycklingbitarna i soja i ca 10 minuter.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna, tillsätt cashewnötterna och stek dem gyllen-bruna.
  3. Ta upp nötterna och låt dem rinna av på hushållspapper.
  4. Skölj löken och skär den i 2 cm långa bitar.
  5. Skölj och tärna tomater och champinjoner.
  6. Hetta upp olja i pannan och stek kycklingen ett par minuter, rör hela tiden.
  7. Tillsätt tomaterna, löken, svampen och nötterna.
  8. Stek allt och rör om.
  9. Sänk värmen och smaksätt med fisksås, ostronsås och socker.
  10. Servera med ris.