Konsumentkontakt

Har du funderingar och frågor om Exotic Snacks eller vill du veta mer om våra produkter så är du alltid välkommen att höra av dig. (du når oss på telefon vardagar mellan 8.00–16.30 med lunchstängt 12.00–12.45). Har du en reklamation? Klicka på fliken Reklamation.

Kanske hittar du ditt svar under vanliga frågor. Där har vi sammanställt de vanligaste frågorna som konsumenterna har frågat om.

När du kontaktar oss ber vi ibland om ditt namn och din postadress. Dessa personuppgifter använder vi för att hantera ditt ärende. Vi sparar ditt namn och din postadress, samt i vissa fall även din e-mailadress, för eventuell ytterligare kontakt med dig i ärendet. Dina personuppgifter sparas upp till 24 mån efter din senaste kontakt med oss. Om du motsäger dig hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta oss på konsumentkontakt@exoticsnacks.se. Se vår Integritetspolicy för ytterligare information om hur vi hanterar personuppgifter.

Kontaktformulär

Reklamationer

Vi är stolta över våra produkter och vill gärna ha glada och nöjda konsumenter. För att vi hela tiden ska kunna erbjuda högkvalitativa produkter är Dina åsikter viktiga för oss. Vi är otroligt tacksamma för att ni informerar oss om eventuella fel och brister, det gör oss ännu bättre.

För att underlätta snabb handläggning vid fråga eller reklamationsärende var vänlig och fyll uppgifterna i nedan formulär och tryck på skicka knappen. Det går även bra att kontakta oss på mail eller telefon.

När du kontaktar oss ber vi ibland om ditt namn och din postadress. Dessa personuppgifter använder vi för att hantera ditt ärende. Vi sparar ditt namn och din postadress, samt i vissa fall även din e-mailadress, för eventuell ytterligare kontakt med dig i ärendet. Dina personuppgifter sparas upp till 24 mån efter din senaste kontakt med oss. Om du motsäger dig hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta oss på konsumentkontakt@exoticsnacks.se. Se vår Integritetspolicy för ytterligare information om hur vi hanterar personuppgifter.

Reklamation

Förpackning

Välj filerInga filer valdaTillåtna filtyper jpg, jpeg, jpe, gif, png, webp, ico. Max. storlek: 8 MB

Presskontakt

Henrik Strinning
VD, Exotic Snacks

Växel: 08 – 555 411 00
Mobil: +46 – 70 549 59 78
E-post: henrik.strinning@premiumsnacksnordic.com

Kontaktformulär press

Sponsring

Vi har tyvärr inte möjlighet att sponsra privatpersoner, föreningar, skolor etc. med snacks eller reklamprodukter. Vi har en plan för vår sponsring som sträcker sig till ett fåtal strategiska samarbetspartners samt några enstaka större arrangemang.

Kontaktformulär sponsring

Adress

Exotic Snacks AB
Speditionsvägen 36
142 50 Skogås – Stockholm
Sweden

Kontaktuppgifter

Telefon: 08-555 411 00
info@exoticsnacks.se

För företag

Som företagskund kan du beställa produkter direkt på hemsidan. Hur du blir företagskund.

Vanliga frågor

Är Exotic Snacks produkter nyttigare än ren sockerkonfektyr?

Ja, produkterna är hälsosammare i flera avseenden. Nötterna och fröerna, som är basen i många av produkterna, innehåller proteiner, mineraler, vitaminer, antioxidanter, kostfiber och nyttiga omättade fetter vilket ren sockerkonfektyr oftast inte gör. Grunden är alltid naturliga ingredienser.

Är det lågt GI i nötter?

Andelen tillgängliga kolhydrater i nötter är så pass låg att påverkan på blocksockret blir mycket liten. En GI-diet innehåller absolut nötter.

Nötter innehåller ju mycket fett, går jag upp i vikt av nötter?

Största delen av fettet i nötterna består av nyttiga enkel- och fleromättade fetter; fett som vi behöver få i oss varje dag för att må bra. Äter du nötter i måttliga mängder som ett komplement till en i övrigt balanserad kost ger det ingen viktökning.

Finns det AZO färgämnen eller glutamat i Exotic Snacks produkter?

Azofärgämnen är en grupp färgämnen som inte är naturliga utan kemiskt framställda. Våra produkter är helt fria från azofärgämnen.

Glutaminsyra är en naturligt förekommande aminosyra som finns i exempelvis grönsaker, vete och soja. Glutaminsyra, och dess salt glutamat, är dock ifrågasatt som tillsats, även om man inte kunnat visa att de mängder vi får i oss via kosten skulle vara farligt. Vi på Exotic Snacks har ändå valt att inte ha tillsatt glutamat i någon av våra produkter.

Den torkade frukten innehåller mycket socker, varför?

När frukterna torkas förändras smaken och konsistensen. Den färska frukten har en söt smak, men i torkad form är den oftast mindre söt och blir lätt torr och hård. Förutom att ge en sötare smak har sockret också en konserverande och fuktbindande verkan. En stor del av sockret kommer också naturligt från fruktsockret i frukten/bäret. Exempelvis våra russin i våra frukt- och nötblandningar innehåller inte tillsatt socker.

Transfetter, vad är det och finns det i era produkter?

Kemiskt framställt transfett bildas när omättat fett under värme och tryck omvandlas till mättat fett. Transfett finns också naturligt i exempelvis kött. Studier har visat att transfett utgör en hälsorisk då de bidrar till hjärt- och kärlsjukdomar genom att höja det farliga kolesterolet LDL. Inga av våra produkter innehåller kemiskt framställt transfett.

Jag fick en nöt en gång som innehöll en insekt, hur kan det hända?

Det finns en teoretisk möjlighet att bestråla våra produkter, behandla dem med konserveringsmedel, eller kräva en hårdare besprutning under växtperioden. Vi har valt att inte gå den vägen, både för miljöns skull och för konsumenternas säkerhet. Vi och våra producenter har omfattande kontrollprogram för att säkerställa att inte några främmande föremål (t ex insekter, pinnar, stenar) följer med produkterna. Dock är detta naturprodukter som är känsligare än t ex sockergodis för felhantering och yttre faktorer som fukt och värme. Därmed går det inte att garantera att det aldrig förekommer insekter bland nötterna även om det är mycket ovanligt att det händer.

Jag har hört talas om att nötter innehåller farligt mögelgift, stämmer det?

Nötter, speciellt paranötter, pistagenötter och jordnötter (som egentligen är en baljväxt), kan angripas av mögelsporer som kan bilda mögelgiftet aflatoxin. Våra leverantörer har väl fungerande system för att hantera och lagra våra produkter för att förhindra mögeltillväxt. De gör regelbundet analyser för att säkerställa att halten aflatoxiner inte överskrider gränsvärdet. Även EU:s gränskontroller och de analyser vi själva gör bekräftar detta. Om du utöver detta undviker eventuella missfärgade och skrumpna nötter så är risken för farliga halter aflatoxin minimal.

Jag är allergisk mot soja, hur vet jag om lecitinet som ingår kommer från soja?

Det står: ”emulgeringsmedel: sojalecitin” i ingrediensförteckningen. E-numret för lecitin är E322.

Jag är allergisk mot mjölk, vilket av ert sortiment kan jag då äta?

Det är viktigt att du vet om du är mjölkproteinallergisk eller laktosintolerant. Om du är mjölkproteinallergiker kan du tyvärr inte äta några produkter av våra yoghurt- och chokladdragéer. De produceras i en fabrik där mjölkpulver hanteras. Är du laktosintolerant kan du äta produkter som inte har mjölk på ingrediensförteckningen. Dock bör du vara vaksam på dragéer med mörk choklad som har legat i en mix med mjölkchoklad och yoghurtdragéer. Den mörka chokladen kan då ha blivit kontaminerad. Naturella nötter, Rostade och Saltade nötter och torkad frukt går bra att äta. Läs på ingrediensförteckningarna.

Jag är allergisk mot jordnötter, vilka produkter kan jag äta?

Om du är allergisk mot jordnötter men tål att få i dig spår av jordnötter kan du äta av våra påsförpackade produkter som inte innehåller jordnötter. Du bör däremot inte plocka av vår lösvikt. Det går inte att garantera att en burk som inte ska innehålla jordnötter gör det ändå. Skoporna används till samtliga produkter och man kan råka blanda produkter av misstag.

Jag har fått väldigt få av en sort när jag köpt en av era blandade påsar. Varför?

Det är en variation mellan fördelningen i påsarna. Det beror på att produktblandningen fylls i påse i ett steg. Alternativet skulle vara en produktion där antalet av varje sort räknas för sig vid fyllning i påse. Kostnaden för en sådan betydligt kostsammare produktion har vi valt att inte lägga på våra produkter, vilket främst skulle drabba våra kunder.

Hittade du inte svaret på din fråga?

Kontakta oss på info@exoticsnacks.se

Karta

Exotic Snacks AB, Speditionsvägen 36, 142 50 Skogås – Stockholm