Kyckling, broccoli & Cashewgryta
Ingredienser
4 portioner
- 1 msk soja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- saften av 1 liten apelsin
- 1 tsk råsocker
- 2 tsk majsmjöl
- 2 msk vegetabilisk olja
- 85 g Exotic Snacks naturella cashewnötter
- 1 medelstor lök tunt skivad
- 1 kycklingbröst skuren i bitar, stort
- 250 g broccolibuketter
- 150 g ärtskidor skivade i hälften
- 1 röd paprika urkärnad och tunt skivad
Instruktioner
- Blanda blanda ihop soja, vinäger, apelsinjuice, råosocker och majsmjöl. Ställ åt sidan.
- Hetta upp oljan i en wok. Tillsätt cashewnötter och koka i en minut tills gyllenbrun.
- Ta sedan snabbt bort nötterna lägg dem på ett hushållspapper och låt rinna av. Lägg i lökskivorna och stek på hög värme i 3-5 minuter tills de mjuknat, blanda ihop med cashewnötterna.
- Lägg kycklingen i pannan och stek i 3-4 minuter, tillsätt sedan broccoli, ärtskidor och den röda paprikan och stek i ytterligare 4-5 minuter tills grönsakerna är mjuka men ändå krispiga.
- Rör om i majsmjölblandningen, blanda ned med ingredienserna och stek ett par minuter tills såsen tjocknar.
- Rör ned löken & cashewnötterna och servera med ris eller nudlar!
- Lägg till en chili eller två om du vill ha sting i grytan.