Thailändska köttbullar
Ingredienser
4 portioner
- 500 g nötfärs
- 1 st ägg
- ½ dl Vetemjöl
- 1 dl olja
- 2 msk Exotic Snacks naturella jordnötter eller rostade saltade
- 2 msk Röd currypasta thailändsk
- 4 dl kokosmjölk
- 1 msk fisksås
- 1 msk socker
- 2 msk olja
Instruktioner
- Blanda färs & ägg. Forma bollar av en pingpongbolls storlek. Rulla dem i vetemjöl
- Låt ca 1 dl olja bli het i en panna. Lägg i köttbullarna, några i taget och bryn dem väl runt om. Lägg dem på hushållspapper att rinna av.
- Mal nötterna i en kvarn, mortla dem eller kör dem fint i matberedaren.
- Värm ca 2 msk olja i en gryta på svag värme. Rör den currypastan och fräs den lätt någon minut. Tillsätt kokosmjölken och rör sedan ner nötter, fisksås & socker. Sjud någon minut & smaka sedan av. Tillsätt mer fisksås eller socker vid behov.
- Lägg i köttbullarna och sjud ytterligare 5-6 minuter.
- Servera med jasminris!