Ingredienser

4 portioner

  • 2 ankbröst
  • 1 msk Honung

Polenta:

  • 50 g smör
  • 100 g polenta
    2 dl kycklingfond
  • 4 dl mjölk
  • 100 g pumpapuré (kokad, puréad pumpa)
  • 250 g macadamianötter skölj av saltet
  • 1/2 tsk riven muskotnöt

Pepparsås:

  • 100 g smör
  • 50 g vårlök skivad (kan bytas ut mot skivad purjolök)
  • 1 dl konjak
  • 5 dl kycklingfond
  • salt

Sallad:

  • Färsk spenat

Instruktioner

Ankbröstet:

  1. Stek ankbrösten med skinnsidan nedåt i ca 8-10 min.
  2. Lägg i ugnsfast form, torka av skinnet och pensla med honung.
  3. Grilla i ugn tills honungen är karamelliserad (lätt brun).
  4. Ta ur ugnen och skiva.

Polenta:

  1. Smält smöret och bryn det tills det är brunaktigt.
  2. Ta från värmen.
  3. Häll polentan i en stor panna.
  4. Koka upp mjölk och kycklingfond i en annan panna och häll sedan över polentan.
  5. Värm på låg värme och rör hela tiden.
  6. Addera smöret och pumpapurén.
  7. Fortsätt värma och röra tills det hela har en krämig konsistens.
  8. Tillsätt macadamianötterna och smaka av med salt, peppar och muskot.

Pepparsås:

  1. Smält smöret tills det är brunt, tillsätt lök och gröna hela pepparkorn.
  2. Tillsätt konjaken och flambera tills konjaken är slut.
  3. Tillsätt fonden och koka ihop till såsen är simmig i konsistensen.
  4. Smaka av med salt.

Sallad:

  1. Koka upp vatten.
  2. Lägg i spenaten och låt koka i några få sekunder.
  3. Häll av vattnet.

Uppläggning:

  1. Lägg en klick polenta i mitten på tallriken, lägg på spenat och toppa med ankbröstet.
  2. Häll några matskedar sås runt om i vackert mönster.