Ingredienser

4 portioner

  • 1 st finhackad gul lök
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 2 st tomater tärnade
  • 2 st hackade morötter
  • 2 st Heta chili valfritt
  • 1 sats hemmagjort jordnötssmör
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk Tomatpuré
  • 1,5 liter vatten
  • 500 gram Lamm, nötkött, eller kyckling (väljer du kött/ kyckling med ben kan koktiden vara lite längre).

Jordnötssmör:

  • 350 gram Exotic Snacks salta jordnötter
  • 0,25 dl solrosolja

Instruktioner

Tillred jordnötssmöret

  1. Mal jordnötterna i en matberedare grovt och tillsätt matolja. Låt allt till en fin smet.
  2. Häll upp i en burk. Ställ in i kylen och låt stelna.

Grytan

  1. Fräs den gula löken samt vitlök i matfett i en kastrull under ca 1 minut.
  2. Tillsätt val av Lamm, nötkött eller kyckling, det hemmagjorda jordnötssmöret, tärnade tomater, hackade morötter samt resterande ingredienser. Salta efter smak.
  3. Slå på med vatten så grytan täcks och låt såsen koka under omrörning ca 1 timme. (om du gillar drag i maten- tillsätt chili).
  4. Smaka av med salt, peppar och andra kryddor
  5. Serveras med Ris. Fantastiskt!