Ingredienser

4 portioner

  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk torrjäst
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 8 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1½ kryddmått salt
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk riven parmesan
  • 1 dl Exotic snacks pistagenötter

Instruktioner

  1. Häll hälften av vattnet i en liten skål och vispa ned jästen.
  2. Täck och ställ på varm plats i 10 min tills dess att vätskan skummar.
  3. Vispa ned resten av vattnet.
  4. Sikta ned mjöl och salt i en degbunke, låt de bortsiktade skalen följa med.
  5. Blanda ned rosmarinen och gör en grop i mitten.
  6. Rör ned 2 matskedar olja i degvätskan och häll den i gropen.
  7. Blanda till en lös deg och knåda därefter på mjölat bakbord tills degen är slät och smidig.
  8. Lägg degen i mjölad bunke, täck med en ren, fuktad handduk och ställ på varm plats i en timme eller tills dess degen jäst till dubbla storleken.
  9. Skala & rosta pistagenötterna i en stekpanna i 4 minuter, se till att röra om i pannan hela tiden.
  10. Tillsätt pistagenötterna och lägg degen på mjölat bakbord och knåda i 2 minuter.
  11. Dela degen i två halvor och kavla ut varje del till en cirka 30 cm lång oval form.
  12. Placera kakorna på ett lätt smort bakpapper.
  13. Tryck med fingertopparna över kakan så att det bildas små gropar.
  14. Pensla med resten av oljan och strö över parmesanen.
  15. Grädda i ugn cirka 20 minuter vid 225 grader eller tills kakan är gyllenbrun.
  16. Låt svalna på galler.
  17. Dela varje kaka i 6 lika stora delar.