Glassig sommartårta med jordgubbar
Ingredienser
4 portioner
Nötbotten
- ca 180g valnötter
- 50 g margarin eller smör
- 50 g florsocker
Jordgubbsglass
- 2 st äggulor
- 75 g florsocker
- 200-250 g färska jordgubbar .
- 4 dl vispgrädde
Till garnering
- färska jordgubbar .
Instruktioner
- Hacka nötterna fint -använd gärna matberedare.
- Smält margarinet och tillsätt nötterna och florsockret.
- Ta fram en form med löstagbarbotten (ca 23cm) och ställ den i frysen.
- Vispa grädden i en skål samt mosa jordgubbarna till önskat stora bitar.
- Vispa ihop äggulorna och florsockret till en smet och vänd ner bären och grädden i äggsmeten.
- Häll smeten på nötbotten och frys i minst 4 timmar.
- Garnera med färska jordgubbar före servering.