Ingredienser

4 portioner

Nötbotten

  • ca 180g valnötter
  • 50 g margarin eller smör
  • 50 g florsocker

Jordgubbsglass

  • 2 st äggulor
  • 75 g florsocker
  • 200-250 g färska jordgubbar .
  • 4 dl vispgrädde

Till garnering

  • färska jordgubbar .

Instruktioner

  1. Hacka nötterna fint -använd gärna matberedare.
  2. Smält margarinet och tillsätt nötterna och florsockret.
  3. Ta fram en form med löstagbarbotten (ca 23cm) och ställ den i frysen.
  4. Vispa grädden i en skål samt mosa jordgubbarna till önskat stora bitar.
  5. Vispa ihop äggulorna och florsockret till en smet och vänd ner bären och grädden i äggsmeten.
  6. Häll smeten på nötbotten och frys i minst 4 timmar.
  7. Garnera med färska jordgubbar före servering.