Ingredienser
4 portioner
- 3,5 dl strösocker
- 2,5 dl farinsocker
- 1 dl grädde eller lättgrädde
- 1 dl standardmjölk
- 2 msk Honung
- 2 msk smör
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl Exotic Snacks Macadamianötter grovt hackade
- Hackad torkad ananas eller papaya
Instruktioner
- Klä en lämplig form med folie, var noga med att klä även kanterna.
- Smörj folien och ställ formen åt sidan.
- Smörj sidorna av en tung kastrull. lägg i kastrullen strösocker, farinsocker, grädde, mjölk och honung.
- Koka och rör på medelhög värme tills blandningen kokar och sockret upplöses.
- Ta temp med en termometer.
- Sänk värmen till medel/låg och fortsätt att koka under omrörning tills termometern registrerar 112 grader celsius, Justera värmen och låt smeten sjuda i ca 10 minuter.
- Ta kastrullen från värmen.
- Tillsätt smör och vanilj, utan att röra.
- Kyl, utan omrörning, till ca 43 grader celsius.
- Vispa blandningen kraftigt med en ren träsked tills fudgen börjar tjockna, rör i de macadamianötterna.
- Fortsätta röra om tills fudgen börjar bli lite grumlig (ca 10 minuter totalt).
- Sprid fudgen jämnt i den smörade formen.
- Dela upp i 36 bitar när det är varm för att göra det lite lättare.
- Strö över med ytterligare nötter eller torkad frukt om så önskas.
- När fudgen är fast, använd folie för att lyfta den ur formen.
- Ät & Njuuut!