Ingredienser

4 portioner

  • 3,5 dl strösocker
  • 2,5 dl farinsocker
  • 1 dl grädde eller lättgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 2 msk Honung
  • 2 msk smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl Exotic Snacks Macadamianötter grovt hackade
  • Hackad torkad ananas eller papaya

Instruktioner

  1. Klä en lämplig form med folie, var noga med att klä även kanterna.
  2. Smörj folien och ställ formen åt sidan.
  3. Smörj sidorna av en tung kastrull. lägg i kastrullen strösocker, farinsocker, grädde, mjölk och honung.
  4. Koka och rör på medelhög värme tills blandningen kokar och sockret upplöses.
  5. Ta temp med en termometer.
  6. Sänk värmen till medel/låg och fortsätt att koka under omrörning tills termometern registrerar 112 grader celsius, Justera värmen och låt smeten sjuda i ca 10 minuter.
  7. Ta kastrullen från värmen.
  8. Tillsätt smör och vanilj, utan att röra.
  9. Kyl, utan omrörning, till ca 43 grader celsius.
  10. Vispa blandningen kraftigt med en ren träsked tills fudgen börjar tjockna, rör i de macadamianötterna.
  11. Fortsätta röra om tills fudgen börjar bli lite grumlig (ca 10 minuter totalt).
  12. Sprid fudgen jämnt i den smörade formen.
  13. Dela upp i 36 bitar när det är varm för att göra det lite lättare.
  14. Strö över med ytterligare nötter eller torkad frukt om så önskas.
  15. När fudgen är fast, använd folie för att lyfta den ur formen.
  16. Ät & Njuuut!