Ingredienser

4 portioner

  • 500 gram rotselleri
  • 2 msk pressad citron
  • 1 dl crème fraiche eller gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk osötad senap
  • 2-3 äpplen
  • 100 gram valnötter
  • 1 krm salt
  • nymalen svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och skär sellerin i små tärningar.
  2. Koka sellerin 1 minut i lättsaltat vatten med 1 msk citronsaft.
  3. Häll över i ett durkslag och spola med kallt vatten.
  4. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, 1 msk citronsaft och senap.
  5. Blanda ner sellerin och de fint tärnade äpplena.
  6. Hacka valnötterna grovt och blanda ner större delen.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Strö resterande valnötter över den färdiga salladen.