Ingredienser

4 portioner

  • 1 msk soja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • saften av 1 liten apelsin
  • 1 tsk råsocker
  • 2 tsk majsmjöl
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 85 g Exotic Snacks naturella cashewnötter
  • 1 medelstor lök tunt skivad
  • 1 kycklingbröst skuren i bitar, stort
  • 250 g broccolibuketter
  • 150 g ärtskidor skivade i hälften
  • 1 röd paprika urkärnad och tunt skivad

Instruktioner

  1. Blanda blanda ihop soja, vinäger, apelsinjuice, råosocker och majsmjöl. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp oljan i en wok. Tillsätt cashewnötter och koka i en minut tills gyllenbrun.
  3. Ta sedan snabbt bort nötterna lägg dem på ett hushållspapper och låt rinna av. Lägg i lökskivorna och stek på hög värme i 3-5 minuter tills de mjuknat, blanda ihop med cashewnötterna.
  4. Lägg kycklingen i pannan och stek i 3-4 minuter, tillsätt sedan broccoli, ärtskidor och den röda paprikan och stek i ytterligare 4-5 minuter tills grönsakerna är mjuka men ändå krispiga.
  5. Rör om i majsmjölblandningen, blanda ned med ingredienserna och stek ett par minuter tills såsen tjocknar.
  6. Rör ned löken & cashewnötterna och servera med ris eller nudlar!
  7. Lägg till en chili eller två om du vill ha sting i grytan.