Kyckling med Cashewnötter
Ingredienser
4 portioner
- Japansk soja
- 500 gram kycklingfiléer i tärningar
- 100 gram osaltade cashewnötter
- 7 msk olja
- 3 knipp lökar vårlök
- 2 tomater
- 2 hg färska champinjoner
- 2 msk fisksås
- 2 msk ostronsås
- 1 msk socker
Instruktioner
- Marinera kycklingbitarna i soja i ca 10 minuter.
- Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna, tillsätt cashewnötterna och stek dem gyllen-bruna.
- Ta upp nötterna och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Skölj löken och skär den i 2 cm långa bitar.
- Skölj och tärna tomater och champinjoner.
- Hetta upp olja i pannan och stek kycklingen ett par minuter, rör hela tiden.
- Tillsätt tomaterna, löken, svampen och nötterna.
- Stek allt och rör om.
- Sänk värmen och smaksätt med fisksås, ostronsås och socker.
- Servera med ris.