Lammburgare
Med pinjenötter och chèvre-röra
Ingredienser
4 portioner
- 400 g lammfärs
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 påse Exotic Snacks pinjenötter 50 g
- 1 äggula
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
Röra:
- 100 g chèvre fransk getost
- 2 dl matyoghurt
Instruktioner
- Skala och finhacka vitlöken.
- Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
- Blanda lammfärsen med vitlök, äggula, salt, peppar, grädde och större delen av pinjenötterna till en jämn färs.
- Forma 8 jämna biffar.
- Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
- Mosa osten och blanda med matyoghurten.
- Servera med getoströran, machésallad och solmogna tomatklyftor I bröd eller utan!