Vegetarisk pasta
Ingredienser
4 portioner
- 200 g fullkornspasta
- 1 liten röd lök i skivor
- 1 klyfta vitlök finhackad
- 1 liten zucchini
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk kapris
- 1 dl svarta oliver med eller utan kärnor
- olivolja
- salt
- Peppar
- Färsk basilika
- 2 msk Exotic Snacks pinjenötter
Instruktioner
- Börja med att rosta pinjenötterna i ca 4 minuter i en het stekpanna.
- Fräs löken, vitlöken, zucchinin med olivolja i en stekpanna i 3 minuter.
- Tillsätt krossade tomater och kapris.
- Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt oliverna och smaka av med salt och peppar.
- Koka spagettin al dente i lättsaltat vatten.
- Sila spagettin i ett durkslag utan att kallspola.
- Lägg pastan i djupa tallrikar, häll över pastasåsen.
- Garnera med basilika och strö över pinjenötterna.