Ingredienser

4 portioner

  • 200 g fullkornspasta
  • 1 liten röd lök i skivor
  • 1 klyfta vitlök finhackad
  • 1 liten zucchini
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver med eller utan kärnor
  • olivolja
  • salt
  • Peppar
  • Färsk basilika
  • 2 msk Exotic Snacks pinjenötter

Instruktioner

  1. Börja med att rosta pinjenötterna i ca 4 minuter i en het stekpanna.
  2. Fräs löken, vitlöken, zucchinin med olivolja i en stekpanna i 3 minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och kapris.
  4. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.
  5. Tillsätt oliverna och smaka av med salt och peppar.
  6. Koka spagettin al dente i lättsaltat vatten.
  7. Sila spagettin i ett durkslag utan att kallspola.
  8. Lägg pastan i djupa tallrikar, häll över pastasåsen.
  9. Garnera med basilika och strö över pinjenötterna.