​Nudlar och köttfärs i krämig jordnötssås

Tar bara 10 minuter att göra!
 
Bild och recept @bellalagarmat

Ingredienser

(2 portioner)
2 portioner nudlar (t.ex. äggnudlar. Jag använde udon här!)
250 g nötfärs eller vegofärs
3 vitlöksklyftor
400 ml kokosmjölk
1,5 msk jordnötssmör
1 salladslök
60 g sockerärtor
1 msk limesaft
Salt
Fisksås
1 msk hackade salta jordnötter
Ev sesamfrön till garnering

Gör så här:

Koka nudlar enligt anvisning. Finhacka eller pressa/riv vitlöksklyftor. Strimla sockerärtor och salladslök tunt. Bryn köttfärs tills den fått en gyllenbrun stekyta och salta lätt. Sänk värmen och låt vitlöksklyftorna gå med köttfärsen i ca en minut. Häll i kokosmjölk och rör ner jordnötssmör till en jämn sås. Lägg i sockerärtorna. Smaka av med limesaft och fisksås till önskad sälta. Blanda ner nudlarna och avsluta med att toppa rätten med hackade jordnötter och den strimlade salladslöken.