Paranöt- Chokladglass

RAWstyle

Ingredienser

4 portioner

  • 1,5 dl turkisk yoghurt
  • 1 lök hackad
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk hackad färsk koriander
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ¾ tsk salt uppdelat
  • ½ tsk nymalen peppar uppdelat
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 0,5 dl hackade torkade aprikoser
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 1¼ dl vatten
  • 2,5 dl hel-vete couscous
  • 1 st laxfilé för 4 portioner
  • 2 msk hackade rostade cashewnötter.

Instruktioner

  1. Sätt ungen på ca 225 grader.
  2. Blanda yoghurten med ½ lök, citronsaft, koriander, spiskummin, ¼ tsk salt och ¼ tsk peppar i en skål.
  3. Ställ åt sidan.
  4. Hetta upp olja i en stor kastrull på medelvärme.
  5. Lägg aprikoser, ingefära, ½ lök och ¼ tsk salt i pannan.
  6. Fräs under omrörning i ca 2 minuter.
  7. Tillsätt vatten och koka upp.
  8. Rör i couscous.
  9. Ta bort kastrullen från värmen, täck med lock eller plastfolie och låt stå tills vätskan absorberats, ca 5 minuter.
  10. Om couscousen inte är klar tillsätter du lite mer vatten och väntar en stund.
  11. Fluffa till med en gaffel.
  12. Gnugga samtidigt laxen med resterande ¼ tsk vardera salt och peppar.
  13. Smörj en ugnsfast form och lägg i laxen.
  14. Baka laxen i ugnen tills den är genomstekt ca 15-20 minuter.
  15. Servera med couscous, toppad med yoghurtsås och cashewnötter.