Paranöt- Chokladglass
RAWstyle
Ingredienser
4 portioner
- 1,5 dl turkisk yoghurt
- 1 lök hackad
- 2 msk citronsaft
- 2 msk hackad färsk koriander
- ½ tsk malen spiskummin
- ¾ tsk salt uppdelat
- ½ tsk nymalen peppar uppdelat
- 1 msk extra virgin olivolja
- 0,5 dl hackade torkade aprikoser
- 1 msk hackad färsk ingefära
- 1¼ dl vatten
- 2,5 dl hel-vete couscous
- 1 st laxfilé för 4 portioner
- 2 msk hackade rostade cashewnötter.
Instruktioner
- Sätt ungen på ca 225 grader.
- Blanda yoghurten med ½ lök, citronsaft, koriander, spiskummin, ¼ tsk salt och ¼ tsk peppar i en skål.
- Ställ åt sidan.
- Hetta upp olja i en stor kastrull på medelvärme.
- Lägg aprikoser, ingefära, ½ lök och ¼ tsk salt i pannan.
- Fräs under omrörning i ca 2 minuter.
- Tillsätt vatten och koka upp.
- Rör i couscous.
- Ta bort kastrullen från värmen, täck med lock eller plastfolie och låt stå tills vätskan absorberats, ca 5 minuter.
- Om couscousen inte är klar tillsätter du lite mer vatten och väntar en stund.
- Fluffa till med en gaffel.
- Gnugga samtidigt laxen med resterande ¼ tsk vardera salt och peppar.
- Smörj en ugnsfast form och lägg i laxen.
- Baka laxen i ugnen tills den är genomstekt ca 15-20 minuter.
- Servera med couscous, toppad med yoghurtsås och cashewnötter.